Find din juleform i den randrusianske natur

Randers Kommune byder på en masse skøn natur, hvor det løbeglade folk kan strække benene ud og nyde årstidernes skiften under åben himmel. Her får du fem bud på løberuter i den randrusianske natur.

Nyd Gudenåen i snekåbe på en gå- eller løbetur - hvis vi altså er så heldige at verden også bliver hvid i år.

26. december 2015 - Oprettet af Marie Have Qvist

Ruterne ved floden

Gudenåen er smuk – i mindst på en frostklar morgen badet i solopgangens farver.

1. Mellem de to broer

Du kan parkere ved regnskoven og løbe fra stien under Den Blå Bro hele vejen ud til motorvejsbroen og tilbage igen. Ruten er cirka seks kilometer.

2. Til de vilde dyr

Du kan også løbe fra stien under Den Blå Bro over jernbanebroen og følge skiltene til den europæiske bison, der græsser i Vorup Enge. Denne rute er cirka fem kilometer.

Nordre Fælled

Nordre Fælled er et gammelt skydeterræn, som har hørt til kasernen, hvor en del af Randers Kommune nu har til huse. I dag er arealet ejet af Naturstyrelsen, som samarbejder med Miljø og Teknik om at udvikle området til glæde for borgene. Terrænet er jævnt og går igennem både åbent land og skov, og der er god mulighed for at spotte et rådyr eller flere på turene.

3. Sundhedssporet

Ruten er knap tre kilometer langt, og den starter og slutter i nærheden af parkeringspladsen ved Kompagnivej/Langvangen. Ved start er der et grønt piktogram med teksten ”Sundhedsspor start”. Undervejs er sundhedssporet markeret med røde stolper med grønne piktogrammer med røde trekanter. Ved slut er der et grønt piktogram med teksten ”Sundhedsspor slut”.

4. Fem kilometer i jævnt terræn

Udover sundhedssporet er der en markeret rute på fem kilometer med en markering for hver 0,5 kilometer. På den måde kan du hele tide følge med i, hvor langt du er.

Fussingø sø og skov

Området ved Fussingø mellem Randers og Viborg er smukt på alle årstider. Der er masser af muligheder for både hyggelige gåture med familien og en lækker løbetur i terrænet. 

5. Kuperet rute i Udskovene

Denne rute er fem kilometer lang, ligger i Udskovene ved Ålum, og den starter inde ad stien lige før man drejer ind på Svinding Skovvej fra Gl. Viborgvej. Ruten er meget kuperet og krævende - du skal derfor indstille dig på at få sved på panden. Langs ruten er der markeringer for hver halve kilometer, så du undervejs ved, hvor langt du er nået. (Psst, der er mulighed for at korte ruten ned til cirka to kilometer.)