Aflever dit brugte juletræ på havnen

På Randers Havns afleveringsplads samt på genbrugsstationerne i Randers, Langå, Øster Tørslev og Asferg vil der igen i år være mulighed for indlevering af årets juletræer, hvor genbruget af træerne er en gevinst for miljøet og for havnen.

26. december 2015 - Oprettet af Steven Holst

Når den sidste salme er sunget og den sidste pakke åbnet, melder problemet sig med bortskaffelse af årets juletræ. For nok hedder det sig, at julen varer lige til påske - men inde i stuen falmer glansen af træet i takt med, at pynt og nåle rasler af. Men på Randers Havn kommer træerne atter til ære og nytte som faskiner langs Randers Fjord.

Faskiner
Faskiner er sammenbundtede grantræer, som er med til at holde brinkerne på plads og mindske vandets tilbageslag. Der er faskiner hele vejen ud gennem Randers Fjord, og det er her, de brugte juletræer kan komme til sin ret, og med et forbrug af cirka 4000 faskiner årligt til vedligeholdelse af fjordstrækningen på 27 km er der stort behov for træer. Randers Havn regner med, at der går 4-6 træer på en ”juletræsfaskine”, så der er ingen begrænsninger på hvor mange træer havnen kan modtage.

Flotte præmier
Hvis træet afleveres på Randers Havns afleveringsplads på hjørnet af Fjordgade og Toldbodgade vil det igen i år blive belønnet med en lodseddel, og blandt alle lodsedler vil der blive trukket lod om:
1. En picnictur på fjorden for 8-10 personer med Veteranskibet ”Lillebjørn”
2. Spisning i Restaurant Pakhuset for 4 personer
3. Købmandskurv med diverse varer.

Vinderne af præmierne offentliggøres på www.randershavn.dk fredag den 12. februar 2016.

Miljøet – den store vinder
Normalt bliver træerne hentet i nedlagte plantager, men med hjælp fra lokalbefolkningen er det ikke kun havnen, der får gavn af juletræsgenbruget. Den store vinder bliver miljøet - vi sparer mange timers drift af store skovmaskiner og lastbiler, og derudover er det et fantastisk ”materiale” som tilflugtssteder for fjordens fiskeyngel.

Afleveringsplads
Det vil være muligt at aflevere dit brugte juletræ fra mandag den 28. december 2015 til lørdag den 30. januar 2016.
Randers Havns afleveringsplads findes på hjørnet af Fjordgade og Toldbodgade. Pladsen er åben alle ugens dage. Se efter skiltet ved indgangen til pladsen. Genbrugsstationerne i Randers, Langå, Øster Tørslev og Asferg holder åben mandag til fredag kl. 10.00-18.00, og lørdag fra kl. 10.00-16.00.