Randers Kommune fornyer hjemmeside

24. november 2015 - Oprettet af Ulrik Fynbo

www.randers.dk skifter udseende. Det sker natten mellem tirsdag 24. og onsdag 25. november. Fra onsdag vil brugere af hjemmesiden møde et nyt udseende og opleve en mobilvenlig hjemmeside.

I løbet af de seneste fem år er antallet af besøg på kommunens hjemmeside steget markant i takt med, at muligheder for selvbetjening og digital tilgang til oplysninger bliver bedre.

”Vi kan se i vores besøgsstatistikker, at vi får stadig flere besøg fra mobile enheder på hjemmesiden. Hvor det i 2010 drejede sig om cirka 4 procent, så er det nu over 40 procent, som besøger hjemmesiden via deres mobiltelefon, og det tal er kun stigende. For at levere en god service er det derfor vigtigt, at vi skifter til mobilvenlige hjemmesider,” siger Karen Balling Radmer, kommunikationschef i Randers Kommune.

Som led i skiftet af hjemmeside er kommunen gået over til en såkaldt open source-platform. Det gør det muligt at blive en del af fælles udviklingsmuligheder på tværs af kommuner og samtidig minimere udgifter til betaling af licenser.

”Vi ønsker med den nye hjemmeside hurtigt at kunne udvikle nye muligheder og gøre det med software, som hurtigt kan kobles på – med det nye system er det vores forventning, at vi får mest for pengene,” siger Karen Balling Radmer.

Når kommunens webredaktører opbygger sider i det ny system har de ikke længere en besøgende der sidder bag en pc-skærm i tankerne først, men en besøgende fra en mobiltelefon.

”Det er en ny tankegang. Det stiller nye krav til at fatte sig i korthed, bruge links og billeder på en ny måde. Så vi øver os, og skulle man som besøgende støde på sider, der ikke fungerer, så vil vi gerne have hjælp til at gøre den bedre,” siger Karen Balling Radmer.

Hjælp os med at gøre hjemmesiderne endnu bedre. Fortæl os om en fejl og kom med din kommentar.