Randers fejrer Danmarks bedste MTB klub

MTB Randers er netop blevet kåret til årets cykelklub i Danmark ved Danish Bike Award i 2015. Den flotte titel bliver fejret mandag den 30. november klokken 19. på Det Gamle Rådhus i Randers, hvor borgmester Claus Omann Jensen vil lykønske klubben med kåringen.

28. november 2015 - Oprettet af Britt Møller

”Det er fantastisk, at MTB Randers på bare to år har formået at etablere en klub med så mange aktive medlemmer. Det kan vi være stolte over. Det er helt unikt, og derfor glæder jeg mig til at lykønske klubben og høre meget mere om deres arbejde, når vi mødes på Rådhuset,” siger Claus Omann Jensen, borgmester i Randers Kommune.

Kåringen til årets Cykelklub i Danmarks fandt sted i Cirkusbygningen i København mandag den 23. november. Klubben fik prisen, fordi den på kort tid har formået at stable én af landets største MTB klubber på banen. Derudover har klubben i samarbejde med Randers Kommune lavet en ny teknik bane og MTB spor i Romalt Bakker. Klubben har også i et samarbejde med mange frivillige arrangeret succesfulde løb i Dansk Cykle Unions regi.

”Titlen er det største skulderklap, man som klub kan opnå, og det er vi utrolig stolte over, ” fortæller Lasse Sommer, der er formand for MTB Randers.

Klubben favner ryttere på alle niveauer

Klubben har 280 medlemmer i alle aldersklasser. Ifølge Lasse Sommer bunder klubbens succes blandt andet i, at klubben har plads til alle ryttere på alle niveauer:

”Vores trænere er gode til at være i øjenhøjde med rytterne. De tager udgangspunkt i den enkelte rytter og formår derfor at give dem redskaber, der passer til den enkelte. På den måde kan rytterne udvikle sig individuelt og samtidig komme i god form, så de kan klare det bakkede terræn i naturen, ” forklarer Lasse Sommer.

Masser af fællesskab

Klubbens mange frivillige påtager sig mange opgaver udover at træne nye ryttere. De har blandt andet været med til at etablere Østjyllands længste teknik bane med tilhørende spor i Romalt Bakker. En bane, som klubben har lavet i et samarbejde med Randers Kommune. Lasse Sommer tillægger sammenholdet og fællesskabet i klubben æren for engagementet:

”Vi er en klub, der vægter fællesskabet højt, for det er sjovt og socialt at cykle. Udover vores mange fælles klubarrangementer boltrer rytterne sig med at inviterer hinanden på spontane cykelture på vores Facebook gruppe. Det er alt sammen med til at øge fællesskabet i klubben,” siger Lasse Sommer.

Fakta

MTB Randers bliver fejret på Det Gamle Rådhus i Randers mandag den 30. november klokken 19.

Læs mere om MTB Randers på mtbranders.dk