Langå Skole sender møbler til Eritrea

For anden gang har Langå Skole sendt deres gamle borde og stole til Eritrea, hvor de har fået nyt liv og er til glæde for eritreanske skoleelever. Projektet blev gennemført i samarbejde med eritreanere fra det lokale flytningscenter i Langå og Den Eritreanske Støtteforening.

Langå Skoles møbler ankommer til skolen i Eritrea. Det skaber glæde blandt elever og lærere og de hjælper hinanden med at få møblerne ind i deres klasselokale.

12. november 2015 - Oprettet af Thomas Christensen

Hvad gør man som skole med gamle borde og stole, der er så gode som nye, men ikke bliver brugt længere? Det har Langå Skole fundet svaret på, da de for nyligt for anden gang sendte deres gamle møbler til Eritrea. Det blev til en containerfuld elevsæt, borde og stole, der nu får nyt liv på en skole i Eritrea. 

”Det startede egentlig for en del år siden. Vi fik kontakt med Den Eritreanske Støtteforening, der står for at sende hjælp til Eritrea. Vi havde på det tidspunkt en del møbler, vi gerne ville af med. Det er så det projekt, vi har gentaget igen her i maj, fortæller Arne Wang, Skoleleder på Langå Skole. Han fortsætter:

”Det betyder rigtig meget for skolen i Eritrea, at de får ”nye” møbler ind, der er i god kvalitet, og som kan bruges allerede fra dag ét. Hvad skulle de ellers gøre? De har ikke mulighed for at anskaffe sig den samme kvalitet andre steder. Det er et fantastisk projekt at være med i. Det gør glæde.

Hilsener fra de lokale eritreanere

Eritreanere fra det lokale flygtningecenter i Langå hjalp til med at få møblerne ud af skolen og sendt af sted med lastbil.

”Udover møblerne får modtagerne i Eritrea personlige hilsener fra deres landsmænd i Danmark. På samme tid fik flygtningene en særlig dag ud af det, hvor de kom væk fra centeret, fik talt med andre og fik set skolen. Derudover var det en god oplevelse for dem at være med til at sende møbler og hilsener til deres hjemland, som de er flygtet fra,” fortæller Arne Wang.