Foreningspris: Ildsjæle kan få kontant hæder

Nu er det tid til at lokale idrætsforeninger kan indstille deres ihærdige ildsjæle til hæderspriser, der uddeles ved kommunens sportsfejring 2015.

Der var fest og farver, da Tv-vært med mere Anders Lund Madsen uddelte priser ved Sportsfest i 2013

25. november 2015 - Oprettet af Kenneth Sørensen

Begivenheden finder sted lørdag den 30. januar 2016. Samtidig med at elitesportsudøverne hædres med priser denne aften, er der også priser til breddeidrætten og foreningslivet. Randers Kommune Folkeoplysningsudvalg ønsker at hylde ’Årets leder’ med den kontante pris af 5.000 kroner.

Samtidig uddeler udvalget ’Initiativprisen’. Prisen gives til en forening, der har iværksat et innovativt projekt eller styrket rekruttering og uddannelse af unge ledere. Det kan også være til en forening, der på anden måde har markeret sig, for eksempel hvis foreningen har opnået en stor medlemsfremgang eller anden positiv udvikling. Med ’Initiativprisen’ følger en check på 10.000 kroner.

 ”Med priserne vil vi gerne tilbyde foreningerne mulighed for, at de kan give et skulderklap til nogle af deres engagerede ildsjæle. Uden dem hæger foreningslivet jo ikke sammen. Samtidig vil vi gerne belønne den initiativrigdom, som finder sted i foreningerne”, udtaler Malte Larsen, formand for Folkeoplysningsudvalget.

Derudover uddeler SIKR - Samvirkende Idræts Klubber Randers en række priser i forbindelse med sportsfejringen 2015. Det drejer sig om Talentprisen, Rejselegatet, Klubpokalen og Ungdomspokalen. Med alle priser følger en check på mellem 3000 og 5000 kroner. Når indstillingerne er modtaget, nominerer SIKR’s bestyrelse tre kandidater i hver kategori.

Indstillingerne sker via Randers Talent og Elite, hvorfra kommunens elitechef, Morten Arvidsson, opfordrer foreningerne til at droppe beskedenheden og melde sig på banen. ”Tænk hvilket skulderklap, hvilken anerkendelse, det er at blive indstillet," siger elitechefen.

Indstilling af kandidater skal ske via mailadressen: sportsfejring@randers.dk  

Imens alle kan indstille kandidater til Folkeoplysningsudvalgets priser efter hjertet, er det kun medlemmer af SIKR, der kan indstille kandidater til idrætssamvirkets priser. Det skal ske ved at indsende nogle skemaer, der kan hentes via hjemmesiden foreninger.randers.dk. På samme hjemmeside kan du læse mere om priserne. Sidste frist er 7. december.

Læs mere om hæderspriserne

Prismodtagere i 2014

Årets leder: Søren Sloth Jørgensen, Hald FDF
Initiativprisen: MTB Randers
Talentprisen: Nicolai Poulsen, Randers FC
Klubpokalen: Randers gymnastiske Forening RgF
Rejselegatet (lederpris): Rene Bauer, Dronningborg Boldklub
Ungdomspokalen (ung leder/træner):  Mads Skovfoged Nielsen, Helsted Fremad