Eliteidrætsskole i nye rammer

Eleverne på Eliteidrætsskolen Randers har fået deres helt egen afdeling på Nørrevangskolen. Det har skabt et elitemiljø, der fremmer både de sportslige, sociale og faglige resultater. Mandag den 23. november inviterer skolen til orienteringsmøde og rundvisning.

Eliteidrætsskolen Randers har blandt andet fokus på atletik. Arkivfoto fra Randers Talent og Elite. Fotograf: Hans Carstens/Kassikakk Foto.

19. november 2015 - Oprettet af Harvy Hansen

"Seriøsiteten har fået endnu et nøk. Den nye afdeling er blevet skabt, da vi - via videnskaben - ved, at elitemiljøet er med til at skabe fokus og dermed resultater. Det er vigtigt at træne sammen, men også at se hinanden træne og snakke træning. Det er også vigtigt at være med blandt de bedste i undervisningen, når der spises og i pauserne. Den nye eliteidrætsafdeling vil dagligt minder eleverne om, at Eliteskolen er til for dem, men at der også stilles krav på alle punkter."

 Sådan siger Eliteidrætsskolen Randers afdelingsleder Jeppe Thomsen, der i samme åndedrag fastslår, at man har skabt et rum, der kan give eleverne ro, så de kan hjælpe hinanden til succes.

 "Eliteidrætsafdelingen bliver udsmykket, så alle i afdelingen "mærker" eliten. Både sportsligt og fagligt. Afdelingen skal fungere som fælles undervisningsrum og inspirator. Man skal vide, at der på Nørrevangsskolen,  findes en Eliteidrætsskole, som har et professionelt set-up og - ligesom vores elever - bestræber sig på at være bedst," siger Jeppe Thomsen.

Åbent hus
På begge byens eliteidrætsskoler slår man i næste uge dørene op for unge, der tænker på at søge ind i det kommende skoleår 2016-2017. På Eliteidrætsskolen Randers holdes der orienteringsmøde mandag den 23. november kl 17,00. Randers Real følger op dagen efter kl. 17,30. Udover grundig orientering om skolerne, vil der være rundvisning.

"Der er al mulig grund til at søge ind. At gå på Eliteidrætsskolerne giver nemlig børnene mulighed for at øge deres træningsmængde ganske betydeligt. Under kyndig vejledning af velluddannede trænere," siger elitechef i Randers kommune, Morten Arvidsson. 

"Men det er kun den ene del af helheden. Den anden er skolernes kompetente lærere, der er garanter for, at eleverne også opnår gode karakterer. Det gælder om at skabe det hele liv, at få alle facetter af livet til at spille sammen. Vi ved det er den rette indstilling, viljen - og evnen til at træne og arbejde benhårdt sammen - der er vigtigere end talentet," siger elitechefen. 

"Hvis ikke viljen findes, hjælper det ikke meget at være et talent. Både når det gælder om at nå langt indenfor sin idrætsgren - og i skolen."

Bred elite
Eliteidrætsskolen Randers har rene eliteklasser, mens der på Randers Real er blandede klasser. Det giver, ifølge Morten Arvidsson, sports-talenter i Randers unikke valgmuligheder i forhold til andre kommuner, der ikke har privatskoler, som fokuserer på eliteidræt. Faktisk er Randers Real den eneste danske privatskole med eliteidræt på skemaet.

I atletik, svømning, håndbold, fodbold er der fællestræninger skolerne imellem. Når det gælder de øvrige sportsgrene har man fælles basistræning som foregår på de to skoler.

"Der er lige nu hele 15 - vidt forskellige - sportsgrene på skolernes program," siger Morten Arvidsson. "Det glæder mig, at så mange, forskellige sportsgrene er repræsenteret. da idrætsfeltet i Randers gerne skal være bredt spektret. Selvom der er stort fokus på storklubberne Randers FC og  Randers HK, er der faktisk mange andre sportsgrene på elite programmet. Man kan sige, at eliten er bredt ud på mange idrætsgrene."