Den Skaldede Kok om stress: Mærk nu efter!

Der skal mere fokus på folkesygdommen stress, som hvert år koster 1.400 danskere livet, og som over en kvart million danskere lider af i alvorlig grad. Derfor inviterer Sundhed og Omsorgsudvalget i Randers Kommune til temaaften om stress, hvor man blandt andet kan høre Den Skaldede Kok fortælle om, hvordan stress næsten tog livet af ham.

Den Skaldede Kok fortæller til foredraget om, hvordan stress næsten tog livet af ham.

02. november 2015 - Oprettet af Marie Have Qvist

Borgerne i Randers Kommune har nu mulighed for at komme til gratis temaaften om stress med oplæg fra en af landets førende eksperter i stress, Thomas Milsted, og kokken, musikeren og foredragsholderen Carsten Olsen – bedre kendt som Den Skaldede Kok.

”Vi vil gerne sætte fokus på stress, fordi det desværre er en tilstand, der rammer rigtig mange mennesker, og som kan have store negative konsekvenser for deres liv,” siger formand for Sundhed og Omsorgsudvalget, Leif Gade.

Arrangementet foregår torsdag d. 19. november fra kl. 18.00 til kl. 21.00  i Ridehuset ved Værket. Deltagelse er gratis, og billetterne kan bestilles og afhentes på Værket efter først til mølle-princippet.

Du skal lære at trives

En af foredragsholderne til arrangementet er stresseksperten Thomas Milsted, tidligere leder af Center for Stress og Trivsel og nu medlem af ”Stresstænketanken” og ”Tænketanken Lighed i Sundhed”, hvor han er med til at udvikle vejen hen mod mere trivsel for medarbejdere, ledere og danskere generelt.

”Jeg vil fortælle om, at der er rigtig meget, man selv kan gøre for at undgå stress. Desuden vil jeg gerne give deltagerne en forståelse for, at det at skabe trivsel er en kompetence, man som individ må påtage sig ansvaret for,” fortæller Thomas Milsted.

Den anden foredragsholder er Carsten Olsen alias Den Skaldede Kok, som for nogle år siden bogstaveligt talt var ved at miste livet på grund af stress. Og hans budskab til deltagerne er meget enkelt:

”Mærk nu efter og gør noget ved det!”

Fakta om stress

  • 35.000 danskere er sygemeldt på grund af stress – hver dag
  • 250.000 - 300.000 danskere lider af alvorlig stress og endnu flere har dagligt symptomer på stress
  • Stress er årsag til 1 1/2 million fraværsdage, cirka 30.000 hospitalsindlæggelser og 3.000 førtidspensioner om året
  • Hver femte, der bliver syg af stress, risikerer at miste sit job
  • 1.400 danskere dør hvert år af stress
  • 14 mia. kr. koster stress Danmark om året i form af sygefravær, tidlig død og udgifter til sundhedsvæsnet
  • Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser
  • Ifølge WHO bliver stress den væsentligste kilder til sygdom i år 2020

Kilde: Stressforeningen