Træning af hjernen kan løse mange problemer

Ubalancer i livet kan komme i mange forskellige former – stress, søvnløshed, angst, depression, ADHD og meget mere. Der findes efterhånden et utal af forskellige behandlingsmetoder til de mange psykiske udfordringer, og neurofeedback er en af dem, der er mindre kendt. Derfor inviterer familieterapeut Peter Laugesen til gratis informationsaften om, hvordan man med denne metode kan træne hjernen og blive ubalancerne kvit.

23. oktober 2015 - Oprettet af Marie Have Qvist

I Peter Laugesens kontor på Randers Sundhedscenter står der en stor blød stol foran et TV. På skærmen kører noget, der ligner et computerspil, men som faktisk er et avanceret udstyr til træning af hjernen.

”Teorien er, at man kan træne hjernen og genoprette ubalancer ved at give de rigtige dele af hjernen den rigtige feedback. Det foregår helt automatisk, mens man sidder i en stol og lader hjernen arbejde via billederne tv-skærmen,” fortæller familieterapeut og neurofeedback terapeut.

Peter Laugesen understreger, at det ikke er nogen mirakelkur, men at hans erfaringer med metoden er rigtig gode:

”Jeg har hjulpet mennesker med depression, angst og søvnproblemer, og så har jeg hjulpet børn med for eksempel ADHD til at opnå mere ro og bedre koncentration. Jeg tror, jeg har kunnet hjælpe cirka 80 procent af dem, der har været hos mig, med denne metode,” siger Peter Laugesen.

Hvis man har lyst til at høre mere om metoden, kan man komme til gratis inspirationsundervisning om hjernens funktion og neurofeedback torsdag d. 5. november 2015 i kantinen på første sal i Randers Sundhedscenter kl. 19.00 – 21.00.