Travlhed hos Vestas gavner Randers

Fra 1. marts 2015 udvider Vestas sin produktion med et nyt anlæg i Randers. Vindmøllegiganten planlægger dermed at placere 50-60 produktionsarbejdspladser i byen på grund af travlhed på fabrikkens afdeling i Hammel.

Højteknologisk produktion i Randers

20. februar 2015 - Oprettet af admin

Allerede i december måned begyndte vindmølleproducenten Vestas at ombygge og forberede et produktionsanlæg på Alsvej 21 i den sydvestlige del af Randers. Her skal der fremover produceres styringsenheder til MHI Vestas Offshore Wind A/S’ nye havvindmølle, V164-8.0 MW.

50-60 nye jobs i Randers
Produktionen skal begynde d. 1. marts 2015, og alt afhængig af efterspørgslen på den pågældende havvindmølle vil der blive arbejde til 50-60 personer på Alsvej i Randers. Produktionsanlægget i Randers skal rumme højteknologisk produktion, herunder et avanceret testcenter, der skal sikre kvaliteten af styringsenhederne til den nye turbine, oplyser Vestas.

Glædeligt gensyn
At Vestas nu vælger at placere mere produktion i Randers er meget positivt og passer godt til Randers’ erhvervsmæssige profil, vurderer borgmester Claus Omann Jensen:
”Det er glædeligt, at Vestas nu igen markerer sig blandt vores mange stærke produktionsvirksomheder,” siger han og fortsætter:
”De arbejdspladser Vestas skaber her, passer rigtig godt til de kompetencer arbejdsstyrken i Randers har. Vi har stor erfaring i teknologitung produktion, og med det nye produktionsanlæg på Alsvej er det netop den type jobs, Vestas bringer til byen,” fastslår Claus Omann Jensen.

Kontrolsystemer til havvindmøller
Det nye produktionsanlæg i Randers, Vestas Manufacturing A/S, skal levere kontrol- og konvertersystem til de havvindmøller, der lanceres af MHI Vestas Offshore Wind A/S. Disse systemer er udviklet på Vestas i Hammel og afdelingen i Randers kommer således til at fungere som en satellitproduktion til fabrikken i Hammel. Vestas oplyser, at de kommende medarbejdere i Randers vil blive en kombination af nyansatte og erfarne medarbejdere fra Hammel, og at der totalt set bliver tale om 50-60 nye jobs i Vestas Controls.