Langå Skole får 10 nye adresser

Langå Skole er én af de mange institutioner i Danmark, der netop nu får suppleret deres adresse med nye adresser. Skolen går fra én til hele 10 adresser. Det fejrede elever og lærere med en motionstur rundt til alle adresserne den 15. september. Skolevejen blev ligeledes omdøbt til Vennevej.

Markus Greve Steenfeldt fra 6. B er ophavsmand til skolens nye vejnavn "Vennevej," der blev offentliggjort torsdag den 15. september.

16. september 2016 - Oprettet af Britt Møller

Kolonihaver, danske institutioner og virksomheder med flere indgange får i disse år nye adresser, så det bliver hurtigere og lettere for politi, beredskab, postvæsen og almindelige borgere at finde vej.

Langå Skole er én af de mange institutioner, der får flere adresser i forbindelse med indførelsen af nye adresseregler i Danmark. For at introducere eleverne til de nye adresser myldrede alle elever og lærere derfor ud af klasseværelserne en smuk septemberdag og bevægede sig rundt til skolens ti nye adresser via en app:

”Det er vigtigt, at eleverne får kendskab til alle skolens nye adresser, hvis de for eksempel en dag får brug for at ringe 112,”   fortæller Arne Wang, der er skoleleder på Langå Skole. 

Se TV2 udsendelse om de nye adresser på Langå Skole: Langå Skole havde tidligere adresse på Gydevej. Med adresseændringen får skolevejen et helt nyt navn, Vennevej. Navnet er fundet ved en konkurrence blandt forældre og elever.

”Vi øjnede en chance for at skabe opmærksomhed og ejerskab til de nye adresser ved at udskrive en konkurrence om et nyt vejnavn, som bliver skolens hovedadresse. Det nye vejnavn symboliserer én af skolens vigtigste værdier, nemlig venskaber,”   siger Arne Wang.

Fakta om adresseændringer

Alle kommuner Danmark har siden 2014 haft travlt med at supplere mange adresser i kommunerne med en række nye adresser, så politi, beredskab, postvæsen og almindelige borgere bedre kan finde vej.  De nye adresseændringer sker hovedsagelig i kolonihaver, storcentre, sygehuse, virksomheder og institutioner, da de har mange indgange, men ofte kun én adresse.

Alle nye adresser bliver fremover skrevet ind i et fælles register, DAR (Danmarks officielle adresseregister). Når adressen er oprettet i DAR, kan den få minutter senere ses på www.danmarksadresser.dk, hvor alle frit kan trække på de opdaterede adresseoplysninger. Det betyder, at offentlige myndigheder, virksomheder, Post Danmark og forsyningsselskaberne ikke længere behøver at vedligeholde deres kunders adresser og opdatere dem. Mangler der en adresse, skal det i fremtiden være nemt at kontakte kommunen, som fastsætter adressen og retter ved kilden.

I Randers kan borgerne kontakte kommunen vedrørende spørgsmål om supplerende adresser ved at henvende sig til Mai-Britt Pedersen fra Randers Kommune på mbp@randers.dk eller ringe på tlf: 89151553