Randers anerkender frivillige, der samler affald

Portrætter af en flok aktive frivillige, der bruger deres fritid på at samle affald, vil i den kommende tid pryde de digitale reklamestandere ved indfaldsvejene i Randers. Portrætterne skal synliggøre de frivilliges indsats og på sigt medvirke til, at borgerne oftere rammer skraldespanden med deres affald.

Jacob Jørgensen er tovholder i facebookgruppen ”Hold Randers ren.” Han håber, at de frivilliges synlige indsats med at samle affald vil få flere borgere til at tænke sig om, inden de smider papir og cigaretskod på gaden.

13. december 2016 - Oprettet af Britt Møller

”De frivillige affaldsindsamlere har i flere år lavet et uvurderligt stykke arbejde til glæde for fællesskabet.  De bruger deres fritid på at gøre Randers til et renere og pænere sted at bo. Randers Kommune vil gerne med denne lille event sætte ansigt på, hvem nogle af de frivillige er,” siger Rune Asmussen,” afdelingschef i Miljø- og teknikforvaltningen i Randers Kommune.

Se TV indslag fra TV2 Østjylland

 

Levende rollemodeller

Mange af de frivillige affaldsindsamlere kender hinanden via Facebook-siden ”Hold Randers Ren,” Her bliver frivillige og andre interesserede opdateret med fotos af indsamlet affald og mødesteder for fælles indsamlingsture. Facebooksidens tovholder, Jacob Jørgensen, er meget tilfreds med at have fået sit og andre indsamleres portrætter på reklamestanderne:

”Når vi går rundt og samler affald, er vi levende rollemodeller, der skal få folk til at tænke over ikke at smide affald på offentlige steder i Randers,”  fortæller Jacob Jørgensen og fortsætter:

”Vi kan se, at der er mindre affald de steder, hvor vi kommer jævnligt. Jeg tror, det handler om, at folk er begyndt at lægge mærke til os, når vi kommer rundt. Derfor er det en god idé, at Randers Kommune hænger vore portrætter op, så flere bliver opmærksomme på vores indsamling af affald  og tænker sig om en ekstra gang, inden de smider et stykke papir på gaden.”

Samarbejde med Randers Kommune

Nogle af de frivillige i affaldsgruppen ”Hold Randers Ren” samarbejder med Randers Kommunes projekt, ”Jeg gør det –Ren Randers,”  der skal få borgerne til at tage ansvar for deres eget affald:

”Det er meget positivt, at vi er mange, der arbejder på at gøre Randers til et renere og pænere sted, som vi kan være stolte af. Vi bakker op om kommunes affaldstiltag og kampagner og håber, at der er flere, der har lyst til at følge vores eksempel og tage det affald med sig, som de møder rundt omkring på veje og fortove og i naturen,” siger Jacob Jørgensen.

Fakta

”Hold Randers ren” er en Facebookgruppe. Her kan du hente flere oplysninger om de frivilliges arbejde med affald i Randers.

”Jeg gør det – Ren Randers” er Randers Kommunes affaldsprojekt, hvis mål er at gøre Randers til en renere og mere attraktiv kommune ved at reducere mængden af henkastet affald i det offentlige rum. Det skal blandt andet ske ved at ændre borgernes adfærd og holdninger til affald med kampagner, aktiviteter og nye affaldsløsninger. Projektet rullede med stor succes to kampagner indover Randers i sommeren 2016,  der fik randrusianerne til at smide færre cigaretskod og tyggegummiklatter på gaden.